Welcome! Here are the website rules, as well as some tips for using this forum.
Need to contact us? Visit https://heatinghelp.com/contact-us/.
Click here to Find a Contractor in your area.

Trane XV90- No heat and no lights on board

John9581
John9581 Member Posts: 1
Hi folks, Woke up to a 62 degree downstairs... Thermostat had power, but when i went to basement no lights (green or red) visible on board. Unit seems to have power as a fan and attached humidifier and air cleaner were running.  5amp fuse seems to be intact based on visual inspection.  Any thoughts? Unit is about 13 years old, serviced annually by Trane Tech, and was working like a champ all winter until this morning.  Thanks!

Comments

  • Ironman
    Ironman Member Posts: 6,868
    You need someone on site with the proper instruments and knowledge to diagnose what's wrong.

    You could try replacing the fuse, but if it is blown, the cause needs to be determined. Also check that your vent termination is clear and also the drain on the furnace.
    Bob Boan
    You can choose to do what you want, but you cannot choose the consequences.
  • John9581
    John9581 Member Posts: 1
    Thanks. Will check vents and drain. Find it odd no lights at all on board (bad board?). Shut it all down for now and will retry in an hour or two in hopes of getting lucky before calling tech
  • Ironman
    Ironman Member Posts: 6,868
    Even if it does reset (doubtful), you will still not have corrected the issue that caused it. Call a tech before you get stuck with no heat on a cold weekend.
    Bob Boan
    You can choose to do what you want, but you cannot choose the consequences.