Welcome! Here are the website rules, as well as some tips for using this forum.
Need to contact us? Visit https://heatinghelp.com/contact-us/.
Click here to Find a Contractor in your area.

Furnace trouble please help

Options
ZoomyDs
ZoomyDs Member Posts: 2
Furnace fires up and has ideal blue perfectly blazing flames from all burners but oh no, 3 solid minutes into heating those flames start to *sputter*Blue/orange*sputter* !"click" sputter click! ?Gas shuts off/blowers/Fans shut off? and furnace immediately restarts the process over again with same results until it goes into lockout! Help me please!! Have cleaned sensor and vacuumed this sucker numerous times. Thinking clogged exhaust vents? Input please 

Comments

  • EBEBRATT-Ed
    EBEBRATT-Ed Member Posts: 15,613
    Options
    3 min run time means the flame sensor has proven the flame. What type of furnace 80% or high efficiency?

    Could be a venting issue. Chimney vented or through the wall.

    Need more information

    I would suggest getting the gas pressure checked while it is running both inlet pressure and manifold pressure.

    Any other gas appliances having problems?
  • ZoomyDs
    ZoomyDs Member Posts: 2
    Options
    It's a 80G1UH070AP12 Ducane model. Thank you for input! It was the pressure switch stuck open! Couple good taps on it was all it took now she's running great! Thank you again
  • Big Ed_4
    Big Ed_4 Member Posts: 2,805
    Options
    Does the fire change as soon as the main blower starts up ?

    There was an error rendering this rich post.