Welcome! Here are the website rules, as well as some tips for using this forum.
Need to contact us? Visit https://heatinghelp.com/contact-us/.
Click here to Find a Contractor in your area.

Weil Mclain LGB-8 Error Lights

dooododoo
dooododoo Member Posts: 25
edited October 2020 in THE MAIN WALL
Hi all, if anyone could help, it would be great.

On this Weil McLain LGB-8, I get 2 error codes:

On for 4 seconds and 3 blinks
On for 4 seconds and 2 blinks

And it then it repeats.

This happens after turning on the unit... I hear some clicks, the burners turn on, and then 5-10 seconds later, it shuts off. The pilot light looks good.

I’ve included the troubleshooting sticker. Can anyone tell me what the error code is saying?




Comments

  • JUGHNE
    JUGHNE Member Posts: 11,021
    First and easy and free is to clean the flame rod/sensor.
    dooododoo
  • dooododoo
    dooododoo Member Posts: 25
    JUGHNE said:

    First and easy and free is to clean the flame rod/sensor.


    Thanks for the suggestion. It was not the problem.
  • The Steam Whisperer
    The Steam Whisperer Member Posts: 1,214
    I've had a similiar problem in the past. The burner that has the flame sensor for the 2nd stage may not be lighting properly. Sequence of events is: Pilot lights, signal good, light main burners on low, tries to go to high fire, but flame sensor does not sense flame, gas shuts down. I have often had small spiders building webs in the gas orifices, restricting or blocking gas flow to a burner. Since the flame sensor burner all the way to the side, its easy to miss if it is not lite.
    To learn more about this professional, click here to visit their ad in Find A Contractor.
  • ch4man
    ch4man Member Posts: 295
    an S8610U is a replacement module, maybe try the OEM.
    those black box Honeywell's are less than desirable
  • ch4man
    ch4man Member Posts: 295
    PS, Honeywell's must have a good burner ground