Click here to Find a Contractor in your area.
Welcome! Here are the website rules, as well as some tips for using this forum.
Need to contact us? Visit https://heatinghelp.com/contact-us/.

back firing munchkin

Bob_36
Bob_36 Member Posts: 83
Hi, It's been a while since iv'e been on this sight. Through much appreciated help, I installed a T50 Munchkin about three years ago. All has been fine until recently, when the unit started back firing. I called in a serviceman. He regapped the glow plug and said he had to adjust the mix with his annilizer when it was recallebrated. He did not come back or return my calls. I just called another service company, but thought I'd run this by the wall to get some feed back on what any one thinks the problem might be. Any suggestions would be appreciated. Thanks in advance.

Comments

  • clammy
    clammy Member Posts: 2,636
    3 years

    After 3 years the unit probably needs to be cleaned and properly serviced ,i install and service munchkins that i have installed and have never had to re gap a spark inginator ,the unit needs to be cleaned and the condensate drains on the unit needs to be cleared to ensure the unit drains properly.Also after the unit is properly serviced the combustion side of it should be tested to ensure that the burner is performing properly and with in the manufactures spec.peace and good luck clammy
    R.A. Calmbacher L.L.C. HVAC
    NJ Master HVAC Lic.
    Mahwah, NJ
    Specializing in steam and hydronic heating
  • ErikV
    ErikV Member Posts: 34
    I had a similar experience

    and this site helped me out, have a look



    http://www.heatinghelp.com/forum-thread/128800/Munchkin-140M-firing-spark-electrode-angle
This discussion has been closed.

Welcome

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!